Wereldreis

Wereldreis voorbereidingen; nog een half jaar te gaan!!

Nou ja… A.s. donderdag is het om precies te zijn nog een half jaar te gaan 😉 De laatste blog was alweer in maart. Jeetje wat gaat de tijd snel zeg.
Ik ga er vooralsnog vanuit dat ik straks begin januari mag vliegen naar Thailand. Als dit niet het geval is, dan zal ik een vliegticket kopen naar een ander land in Azië. In het ergste geval zal ik mijn reis moeten uitstellen maar ik vind vast een manier om te kunnen gaan beginnen met reizen.
Ik zal jullie updaten met wat ik allemaal zoal heb gedaan de laatste tijd.
Vooral op financieel gebied heb ik een hoop te vertellen dit keer 🙂

Vaccinaties

Op zondag 31 mei is de arts van www.thuisvaccinatie.nl langsgekomen voor mijn eerste serie vaccinaties. Ideaal dat ze gewoon langskomen in het weekend (dit was zelfs een feestdag!) op een tijdstip wat jou goed uitkomt. Ik mocht maar liefst 4 vaccinaties in ontvangst nemen 🙂 allemaal lekker in 1 arm. Ik kreeg de volgende vaccinaties: de eerste vaccinatie van de Hepatitis B, de eerste Rabiës vaccinatie, de vaccinatie tegen Gele Koorts en de eerste Japanse Encefalitis vaccinatie. Ik hou al helemaal niet van naalden dus met 4 prikken was dit niet de meest favoriete dag van mijn wereldreisvoorbereidingen tot nu toe haha.

Op zondag 28 juni stond er weer een afspraak gepland voor de 2e vaccinatie ronde. Dit keer kreeg ik 3 prikken: namelijk de tweede Hepatitis B vaccinatie, de tweede Japanse Encefalitis vaccinatie en de tweede Rabiës vaccinatie. Zo relaxt dat ze gewoon bij je thuis komen. Dit zal ik voortaan zo blijven doen mocht ik in de toekomst weer eens gevaccineerd worden.
De 3e en laatste afspraak zal waarschijnlijk eind november plaats gaan vinden. Dan krijg ik nog 1 vaccinatie, namelijk de 3e Hepatitis B en zal ik advies krijgen over hoogteziekte en Malaria.

Aanschaffen reisspullen

Zoals in mijn vorige blog geschreven, wilde ik pas in september of oktober gaan kijken voor de wat duurdere gadgets zoals een nieuwe Iphone, Ipad en Go Pro. Toevallig kwam ik een goede aanbieding tegen op www.coolblue.nl met daarop € 100,- korting op de laatste Go Pro Hero 8. Omdat ik deze heel graag wil aanschaffen voor de reis, en dit al sowieso erg duur vindt, besloot ik om niet meer te wachten op een nog nieuwere Go Pro en deze versie (de Hero 8 Black) aan te schaffen met een mooie korting dus. Yes ik had langer kunnen wachten dan komt er een nieuwe versie uit en is de Hero 8 Black waarschijnlijk nog goedkoper maar dat geduld kan ik niet opbrengen 😉

Een hele tijd geleden had ik al wandelschoenen gekocht bij de Decathlon maar 2 weken geleden heb ik toch andere schoenen besteld bij de Bever winkel met 60 euro korting haha. Ik weet het.. Heel slecht 🙂 Maar deze zijn nog een stuk lichter, lijken een beetje op sneakers en zijn gewoon zwart dus kan dit veel handiger combineren met mijn kleren (is ook heel belangrijk 😉 Owja, en voordat ik het vergeet; ze zitten ook heel lekker haha.
Verder heb ik ook nog een heel handig heuptasje gekocht via de webshop van Ik Wil Meer Reizen. Ik koos voor de donkergrijze versie. Sowieso een hele fijne website met veel info over allerlei bestemmingen. Ik ben fan en heb al meer spullen bij ze gekocht! Ook heb ik nog iets besteld bij de Ali Express wat nog onderweg is. Een soort reisportemonnee waarin je paspoort, tickets, telefoonoplader, oordopjes etc. kan opbergen. Klinkt handig, hopen dat dit ook zo is en anders ben ik € 2,95 kwijt 😉

Financiën

Sinds kort ben ik een trotse bezitter van een betaalpas van Transferwise en een betaalpas van Revolut. 2 bling bling prepaid passen waarmee je buiten Europa voordelig geld kunt opnemen of kunt overmaken. Je hebt een veel betere wisselkoers en minder omwisselkosten dan dat je geld opneemt via de gewone bank zoals de Rabobank. Vooral bij Transferwise heb je als het ware “valuta potjes”.
Dus ik zet bijv. geld in mijn Australische valuta potje en kan dan gratis met de betaalpas in winkels en restaurants etc. betalen in Australië zonder rare wisselkoers kosten.
Pinnen bij een geldautomaat kan ook gratis maar dan tot een bepaald bedrag per maand (ongeveer € 220,-). Dus vooral in Australië en Nieuw-Zeeland ga ik deze passen denk ik vaak gebruiken want hier kun je overal wel pinnen in winkels, supermarkten etc.
Als onderdeel van deze “Transferwise Borderless Account” heb ik ook 5 bankrekeningen waaronder een Nieuw-Zeelandse en een Australische. Revolut werkt ongeveer op dezelfde manier. Met deze 2 passen bij elkaar kan ik dus sowieso ongeveer 400 euro gratis per maand pinnen bij een geldautomaat zonder hoge valuta omwisselkosten die de banken altijd berekenen. Wat natuurlijk wel onveranderd blijft zijn de kosten die de lokale bank berekend voor het gebruik maken van de geldautomaat als ik geld pin uit een geldautomaat. Mocht je meer info willen over de Transferwise kaart kijk dan bijv. op deze website: https://www.123nz.nl/wonen/wereldwijde-pinpas-voor-reizigers/. Martijn (de eigenaar van de website www.123nz.nl) heeft op zijn website meerdere berichten geschreven over het gebruik van deze pas!

Voorlopig ben ik heel hard aan het sparen. Elke euro die overblijft na het maandelijkse spaarbedrag gaat ook meteen naar de spaarrekening, meestal 1 dag voordat ik weer mijn salaris krijg. Het helpt natuurlijk dat ik weer thuis woon vanwege de wereldreis. Ik heb wel een hele fijne methode om elke maand mijn inkomsten en uitgaven bij te houden. Ik doe dit via een app “Debit & Credit”. Deze app gebruik ik op mijn Iphone voor alweer 3 jaar om mijn financiën inzichtelijk te maken maar vooral ook de methode die ik gebruik vind ik erg handig. Ik kan niet meer zonder want ik weet nadat mijn salaris gestort is precies wat ik nog over heb aan het einde van de maand! (en ook of ik dus nog een extra terrasje kan pakken 😉 )

Ook al ben ik zeer tevreden over de app die ik nu gebruik voor mijn financiën, ik heb voor de wereldreis alvast een andere app hiervoor gekocht: Trail Wallet. Met deze app kan ik mijn beoogde dag budget goed in de gaten houden door alle uitgaven in te voeren en het handige hieraan is dat ik alle bedragen ook in vreemde valuta kan invoeren. Dit rekent de app meteen om in Euro’s zodat ik het bedrag in Euro’s en in vreemde valuta in 1 oogopslag kan zien dus weet meteen wat ik allemaal heb uitgegeven. Handig zeg!!! Op deze manier ben ik niet binnen 3 maanden door mijn geld heen 😉 maar ik vind het ook erg leuk om achteraf blogs te schrijven met hoeveel je kwijt bent per dag als backpacker in bijvoorbeeld Australië of Singapore. Dit soort blogs is voor mij nu al super handig om te lezen om er zo achter te komen hoeveel geld ik apart moet leggen per land. Zie als voorbeeld dit blog van Azië Expert (dit is 1 van mijn favoriete websites om info vandaan te halen!)

Dit blog is al langer geworden dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had, dus ik ga er een eind aan breien. Tot de volgende blog!

Eén reactie

 • Mama

  Lieve dochter,

  Wat gaat de tijd toch snel.
  Weet nog goed dat je kwam ver-
  tellen dat je op wereldreis wilde
  gaan, en je huis ook wilde
  verkopen. Nu bijna 2 jaar later
  komt de datum van je vertrek
  op 2 januari steeds dichterbij.
  Je blog heb ik weer met veel
  belangstelling gelezen.
  Liefs, mama.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *