Wereldreis

Update: Staat de wereldreis nu dan echt op losse schroeven?

Tja… die vraag kan ik en wil ik nog steeds niet beantwoorden. Covid-19. Niet bepaald mijn beste vriend zullen we maar zeggen 🙂 Ongelooflijk dat ik al ruim 2 jaar dit in mijn hoofd heb.. Kon deze uitbraak niet even 5 jaar later gebeuren denk ik dan…Nog maar 4 maanden en 4 dagen te gaan totdat ik in principe naar Thailand afreis.. Maar volgens de laatste berichten is Thailand nog steeds potdicht voor de gewone backpacker. Vanaf 1 oktober gaan ze wel bijna zo goed als zeker een proef beginnen met de eerste internationale toeristen die alleen naar het eiland Phuket mogen vliegen. Er komt alleen nog een soort referendum begin september voor de bevolking die op Phuket woont.
De bedoeling is dat je 14 dagen in quarantaine moet zitten in aangewezen hotels waarbij je ook naar een afgezonderd stuk strand van 1 km mag. Je moet bij aankomst een Covid test ondergaan.
Na 14 dagen moet je weer een Covid test ondergaan en als je nog steeds gezond bent mag je vrij op Phuket gaan en staan waar je wilt. Als je daarna vrij wilt reizen naar andere eilanden of naar het vaste land moet je eerst nog eens 7 dagen in quarantaine en daarna weer een test ondergaan. Dus standaard 21 dagen Phuket terwijl het gratis visum 30 dagen geldig is. Dit is dan ook alleen handig voor toeristen die sowieso komen overwinteren op Thailand en altijd maanden wegblijven. Het visum zou je gewoon kunnen verlengen in Thailand en dan kan je wel gewoon normaal rond reizen op Thailand voor nog een maand. Dit zou dus eventueel zelfs nog een optie zijn, alleen het enige probleem is dat de eerste 14 dagen je naar een aangewezen hotel moet en dat zijn dus geen backpackers hostels. Dus duur…
Maar dit is de bedoeling per 1 oktober 2020 en ik ga pas op 2 januari 2021 vertrekken. Dus met een beetje geluk zijn misschien dan de voorwaarden versoepeld. Dus beginnen op Thailand is heel onzeker. En dan heb ik ook nog een vliegticket die natuurlijk geannuleerd zou kunnen worden door Eva Air. Ze hebben nu alle vluchten tot en met 24 oktober 2020 geannuleerd vanuit Amsterdam naar Bangkok. Dus ik heb een plan B en een Plan C nodig! Want geloof het of niet.. Ik ga hoe dan ook vertrekken. Dat is iets wat vast staat.

Plan B:

Het plan als de reis naar Thailand niet doorgaat, is om te kijken welk land ik dan wel naar binnen mag. Zo simpel kan het zijn 😂 En dan kijk ik niet naar het Nederlands reisadvies want in principe kom ik 2 jaar lang niet terug naar NL. Ik kijk puur welke landen toeristen wel binnenlaat. NL heeft voor het oranje reisadvies dan ook niet gekeken hoe het land omgaat met de corona besmettingen. Alles buiten Europa is gewoon standaard oranje, ongeacht besmettingsgraad. Ik kijk dagelijks op de stories op Instagram. De laatste 2 weken bijv. was er een groepje reisbloggers aan het roadtrippen door het binnenland van Turkije en het is daar gewoon beter geregeld allemaal dan hier in NL vind ik.
Ze zijn daar super voorzichtig en overal wordt je getemperatuurd waar je bijv. een restaurant of hotel binnenkomt. Dus dat code Oranje voor heel Turkije vind ik gewoon echt idioot naar mijn mening! Dus Turkije mag je gewoon in en is dus onderdeel van plan B. Tevens heb ik ook gekeken naar Egypte! Je mag gewoon naar Egypte vliegen en bijv. lekker een paar weken in een gezellig hostel verblijven ergens aan de rode zee zoals Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh. Snorkelen, duiken, piramides, dolfijnen.. Je hebt het er allemaal! Kortom 1 maand vakantie nadat ik hopelijk in februari dan weer door kan reizen naar Azië ! Ik heb een goede website gevonden van een Nederlands-Egyptisch echtpaar dat in Luxor een reisbureautje runt: Kingfisher Tours. Alle updates omtrent Corona maatregelen etc. plaatsen ze op de website. Ideaal.
Dit is dus zeker plan B, nog voor Turkije. Waarom? Het is er veel lekkerder weer dan in Turkije! 😎

Ok, Monique maar wat als Egypte en Turkije straks ook dichtgaan voor toeristen i.v.m. een 2e golf? Net als de rest van Azië waar ik eigenlijk wil starten? Tja… Dan wordt het een grote uitdaging maar ik houd van uitdagingen 😝 Daar komt plan C om de hoek!

Lissabon.. Wat een heerlijke stad!

Plan C:

Ok… Dus als reizen naar Azië, Turkije en naar Egypte niet door kan gaan en ik sowieso nog niet richting Midden of Zuid Amerika wil reizen i.v.m. de verschrikkelijke aantallen qua besmettingen (ik ben wel goed maar niet gek!), heb ik als Plan C het volgende plan bedacht..
Wat ik eigenlijk had bedacht voor na het einde van mijn wereldreis is misschien nu een mooi idee voor het begin van mijn wereldreis: voor een jaartje gaan werken ergens in Zuid-Europa. En dan had ik het idee om in Lissabon werk te gaan zoeken. Ze zoeken daar regelmatig Nederlands sprekende mensen via websites zoals www.grenzelooswerk.nl voor de klantenservice van grote bedrijven zoals Bol.com, Zalando, Philips etc. Het verdiend niet veel, heel weinig zelfs maar het is wel weer een hele mooie ervaring en je krijgt een gedeeld appartement toegewezen dus je hoeft van dat magere loontje niet ook nog een appartement te huren, je leert heel veel mensen kennen en het staat weer leuk op je CV natuurlijk. Verder ben ik helemaal gek geworden op Lissabon sinds ik daar een lang weekend verbleef. Ik wil graag snel weer terug. Dit idee is echt alleen voor als het reizen buiten Europa mij totaal onmogelijk wordt gemaakt. Elke dag Pasteis de Nata eten…. Hmmmmmm 😋

Dit is nu het idee voor als de wereldreis echt op losse schroeven kom te staan.. Duimen dat begin 2021 meer landen toeristen binnen gaan laten met soepele voorwaarden.. Vaak krijg ik de vraag “kun je het niet gewoon een jaartje uitstellen?”. Nee dat wil ik niet gewoon om de simpele reden dat ik echt toe ben aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. In Europa reizen zou een idee zijn zeggen sommige.. Maar ik vind dit gewoon zonde van mijn geld. Ik kan altijd nog gaan reizen door Europa als ik 2 of 3 weekjes wegga elke zomervakantie. Ik geef mijn wereldreisgeld liever uit aan tropische bestemmingen! 🌴

Mocht plan C ook niet doorgaan…. Dan ga ik muren knuffelen ofzo 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *