Mexico,  Midden-Amerika,  Wereldreis

Wereldreis blog week 3; Een bezoekje aan de kliniek, lekker eten en lieve mensen

Nou dit was een rustig weekje.. Beginnend met een bezoekje aan de kliniek.
Lees hieronder snel verder wat er zoal gebeurd is deze week. Niet heel veel spannende dingen.. Want ja.. Ik heb zo’n beetje heel de week in het verband gelegen. Toch heb ik weer genoeg te vertellen 🙂

Maandag 4 januari

Vandaag was de dag dat ik naar de kliniek zou gaan. Ik wilde nu toch wel weten of het echt alleen flink gekneusd was of dat er misschien toch ergens een breukje zou zitten. Het werd een lange ochtend en middag.. Er stond een heel lange rij buiten. Gelukkig mocht ik buiten op een stoel plaatsnemen. Na een hele tijd wachten en een beetje op m’n telefoon scrollen door facebook en instagram, mocht ik eindelijk naar binnen. Maar daar waren ook veel wachtenden. Dus.. Nog langer wachten… Even later was ik dan toch aan de beurt. Verrassing! De arts zit een verdieping hoger en er is geen lift 🤣
Uiteindelijk boven aangekomen met hulp van Luis werd ik na nog 10 minuten wachten binnen gelaten in de kamer van de arts. Hij heeft m’n enkel onderzocht en zei dat het een flinke verstuiking was. Maar hij wilde het gelukkig ook uitsluiten dat het gebroken was en ik mocht een röntgenfoto laten maken. Verrasssing 2: Die mocht ik beneden laten maken 😂 Er zijn 2 foto’s gemaakt en daarna mocht ik weer naar boven om deze te laten beoordelen door de arts haha. Daarop zag de arts dat het niet gebroken is. Gelukkig maar.
Vervolgens werd zo’n beetje m’n hele onderbeen ingezwachteld met flink veel tape en watten en papier. Dit om de zwelling tegen te laten gaan. Ik moest dit 5 dagen omhouden en niet douchen en vooral omhoog met m’n been liggen. Ook kreeg ik 2 doosjes Ibuprofen mee. Verder gaf hij aan dat ik na die 5 dagen met een speciale laars moest gaan lopen voor nog eens 14 dagen… Nou en dan mag je weer naar huis. Eerst nog betalen. Ik heb er geen verzekerings werk van laten maken. Totaal was ik 55 euro kwijt voor het consult, de röntgenfoto’s en de medicijnen. Mocht ik nog in de toekomst een second opinion willen hebben kan ik altijd nog verzekeringswerk ervan laten maken als ik naar een groot ziekenhuis zou gaan. Weer de trap naar beneden en Luis heeft z’n vrouw al gebeld die 5 minuten later al komt aanrijden.
In het hostel ga ik weer lekker op bed liggen, neem meteen een ibuprofen en ga verder met de serie “The Morning Show” van Apple TV. Wel een hele goede serie! ‘s Avonds eet ik wat leftovers van de pasta wat ik nog over had van nieuwjaarsdag. Dat moest vandaag echt op anders kon ik het weggooien want het lag in de koelkast.

Dinsdag 5 januari

Vandaag niet zo veel gedaan. Gek hè?! 🤪
Ik ben vooral op bed blijven liggen met m’n been omhoog en ben flink vertroeteld door de eigenaren. ‘s Morgens ben ik met het ontbijt wel even buiten gaan zitten. De kat kwam er ook nog eventjes gezellig bij liggen. Maar het zit niet echt lekker dus ik ga alweer snel terug naar m’n kamer toe. Rond 15 uur komt Gabi binnen en ze heeft iets lekkers voor me. Een bord met een soort taco chipjes met stukjes kip en een soort yoghurt saus en een rode pittige saus. Het was goed pittig! Maar zooooo lekker. Het begin van de verwennerij ☺️ Rond 5 uur komt Gabi weer naar m’n kamer toe en dit keer met een hele verse kaneel rol. Omg zo lekker! In al die uren op bed ben ik vandaag lekker bezig geweest met een filmpje in elkaar flansen om op YouTube te kunnen zetten. De 1e week van m’n reis. Ik vind het een erg leuk filmpje geworden! Tevens heb ik een nieuwe roommate; haar naam is Agnes. Uit het Franstalige gedeelte van Canada. Het klikt goed met haar. En we spreken alleen in het Spaans. Haar Engels is heel slecht dus op deze manier krijg ik weer wat nieuwe Spaanse woorden mee. Alleen mijn grammatica is echt nog een drama. Het praten in de verleden tijd of toekomstige tijd vind ik nog lastig. Dus ik praat gewoon met alles in de huidige tijd 😄

’s Avonds komt Luis de eigenaar nog even bij me kijken en neemt een Snicker voor me mee. Deze mensen zijn echt te lief! ❤️

Woensdag 6 januari

Ook al zit ik flink in het verband. Vandaag was een heerlijk dagje. Ik heb me namelijk gesetteld in de tuin in de hangmat met m’n benen op de stoel. Uiteindelijk heeft Luis al m’n spullen uit m’n kamer gehaald zodat ik voorlopig niet weg hoefde uit die hangmat. Zoals m’n powerbank, m’n koptelefoon om lekker muziek te luisteren, snoertjes etc. Ik heb vandaag in de hangmat m’n nieuwe blog geschreven voor m’n website en gepubliceerd. Ik kreeg ‘s middags weer een heerlijk tussendoortje. Namelijk Ceviche.
‘S avonds zat ik nog steeds in diezelfde hangmat en toen kwam Gabi opeens aanzetten met een rolstoel voor mij! Naast die ene kruk die ik al gebruikte was ik nu helemaal compleet haha. Alleen niet heel handig die rolstoel hier met al die hoge afstapjes dus heb nog steeds veel hulp nodig om ergens te komen.

’s Avonds was het weer flink gezellig in de keuken en hebben we vlees, saus etc. besteld om zelf taco’s te vullen. Heerlijk! Ook leerde ik Alex kennen. Een vrolijke jongen. Hij bracht in de avond nog onverwachts een Marquesita voor me mee! Jammie. Een soort opgerolde flensje. Deze was gevuld met jonge kaas. Maar de meeste zijn zoet zoals Nutella met banaan bijv.

Donderdag 7 januari

Vandaag werd het weer een rustig dagje. Het was heerlijk warm en zonnig weer maar heb me weer gesetteld in de hangmat lekker in de schaduw. Dit keer heb ik gelijk een tas meegenomen met al m’n spullen erin zodat ik voorlopig even niet weg hoefde. Mijn kamergenootje Agnes nam lekker een broodje voor me mee voor de lunch een “torta” met vlees en saus. Erg lekker. Ook had ze fruit gekocht met chilipoeder voor zichzelf en vroeg of ik ook wat wilde. Dat doen de Mexicanen hier in ieder geval altijd op hun fruit. Dat vinden ze lekker.. Rare mensen die Mexicanen 😉 Nou ja.. Voor mij geen fruit met chilipoeder meer, veel te pittig 🤣

Ook nam Agnes als cadeautje een nieuw zeepbakje voor me mee, want mijn zeep zakje die ik voor deze reis had gekocht, vond iemand anders blijkbaar ook heel handig.. Dit zakje neemt namelijk amper ruimte in beslag en de zeep kan hierin goed drogen. Handig als je steeds verplaatst van de ene naar de andere hostel. Ik heb er nu nog 1 over. Had een zeepbar bij me en een shampoo bar. De zeepbar hebben ze laten liggen maar het zakje is weg haha. Ook had Agnes als verrassing nog een ijsje meegenomen die ze in de vriezer had gedaan. Jeetje wat een lekker ijsje zeg! Echt een pure fruit smaak met ananas. Een natuurlijk ijsje zonder troep erin.

Nog geen uur nadat ik had geluncht en het ijsje op had kwam Luis aanzetten met mijn lunch 🤣 Hij wist niet dat ik al had gegeten. Ik heb het maar niet gezegd. Hij had taco’s bij zich. Die zagen er zo lekker uit dat ik dit niet kon weerstaan. Kort daarna kwam Alex gedag zeggen, die ging weer verder. Hij reisde met z’n vader want Alex was op zoek naar een stuk land om daar een hotel op te willen gaan bouwen. Mooie plannen!

’s Avonds rond half 9 kreeg ik weer trek 🤣 maar had niets meer in het hostel liggen op wat eieren na. Dus na een tip van Alex wilde ik iets bestellen van de Italiaanse Osteria die naast het hostel ligt. Luis kwam met de serveerster van het restaurant mijn kamer binnen zodat ze de bestelling kon opnemen haha 😂. Uiteindelijk heb ik erg lekkere ravioli gegeten. Als voorgerecht de Caprese maar die was een beetje saai. Maar voor 13 euro heb ik heerlijk gegeten. En even geen taco’s. Ook wel even lekker.

Vrijdag 8 januari

Vandaag hadden we bij het ontbijt weer heerlijke fluffy pancakes.
Daarna heb ik mijzelf weer heerlijk in de tuin gesetteld in de hangmat. Kort daarna kwam Gabi binnen in de tuin met de doos met daarin mijn bestelde speciale laars die ik moet gebruiken als ik wil gaan lopen vanaf morgen (zaterdag). Dit ding was nog aardig aan de prijs (ruim 40 euro) maar we hebben een mooie deal gevonden want heel veel soorten waren nog veel duurder.

Daarna vond ik het buiten wel welletjes want het begon toch wel fris te worden. Ben dus naar m’n kamer gestrompeld en op m’n bed gaan liggen. Daar scheen wel precies het zonnetje in m’n gezicht. Heerlijk! Ik hoorde op een gegeven moment het deuntje van de ijsco man. Agnes was ook in de kamer. We hielden de ijsco man aan vanuit het raam in onze slaapkamer en ik heb dus een lekker ijsje gegeten met 1 bolletje kokos ijs. Jammie! Daarna vertrok Agnes ook om weer verder te reizen.. Weer een lieve kamergenoot die weggaat… Normaal niet erg maar ja.. Ik wil ook zo graag verder reizen..

Vervolgens ben ik proberen te gaan douchen met 1 been omhoog op de wc-bril met een handdoek erom heen en de andere been in de douche met het douche gordijn ertussen 🤣 Het ging heel de tijd goed tot de laatste 5 minuten. Ach.. Ik heb wel lekker m’n haar kunnen wassen. Inmiddels had ik weer een nieuwe aardige kamergenoot. Zij naam is Josh. Ik dacht dat ik alles altijd van te voren uitzoek qua reisblogs doorlezen en wat je overal kunt doen en zien. Maar hij was wel heel erg gestructureerd. Hij had een heel excelsheet met de bezienswaardigheden, en goede hostels, restaurants waar hij wilde eten etc etc. Op zijn lijstje stond dus dat hij Tamales wilde proberen in Valladolid voor het avondeten. Ik ben niet de moeilijkste dus ik vroeg of hij een Tamales voor mij mee wilde nemen. Zodat ik meteen diner had. Hij bracht er 1 voor me mee en wilde er achteraf geen geld voor terug hebben. Echt lief!

In de avond begon het verband toch wel te irriteren omdat er een beetje water in was gekomen door het douchen. Ik besloot het eraf te gaan halen. Want het mocht toch morgenochtend eraf. Dus die paar uur eerder kon ook wel. Dan kon ik meteen een stuk beter slapen.

Zaterdag 9 januari

Het is zaterdag! Dat betekent dat ik vandaag voor het eerst weer normaal mag proberen te lopen zonder hulp en zonder kruk of rolstoel!
Wel met die laars (de Walker). Dat dan wel weer. Maar het is voor een goed doel.. Eerst in m’n slaapkamer oefenen en daarna ben ik de gang ingegaan richting keuken en tuin om te gaan ontbijten. Het oefenen ging zo goed met de Walker dat ik naar buiten ben gegaan. Eerst de straat uit en aan het einde dacht ik “ ow dit gaat wel heel goed!” Dus ik ben verder gelopen naar het centrale plein en heb daar lekker op een bankje gezeten. Heerlijk om weer wat mee te krijgen van het straatleven. Van de mensen, de geuren, het uitzicht op de mooie kerk en de fontein. Een Mexicaanse man sprak mij aan wat er met me gebeurd was en heb uiteindelijk een tijdje met hem zitten kletsen 😄 Daarna ben ik weer terug naar het hostel gestrompeld. Met vlakbij het hostel nog even wat drinken en wat lekkers gekocht. Hier ook gelijk m’n lunch gehaald. Eenmaal terug in het hostel kreeg ik van Gabi een mooie grote ton waarop ik kon zitten om eindelijk weer normaal te kunnen douchen. Bijna normaal dan haha.

Josh is ook weer vertrokken uit het hostel. En m’n wasgoed die ik op had laten halen is ook weer lekker schoon terug. Eind van de middag toen ik lekker op bed aan het chillen was, kwam Luis met een grote bak koffie.
‘S avonds heb ik weer leftovers gegeten van taco’s met kip met een sausje en wat avocado. Ook kreeg ik nog een grote pizza slice van Luis als extraatje want die leftovers waren net te weinig. Laat in de avond kwamen er nog 2 nieuwe mensen op m’n kamer. 1 van hun kende ik al. Het was de jongen die ik in het vorige hostel had leren kennen. Diamond. 😄

Zondag 10 januari

Vandaag kreeg ik een nog niet eerder gegeten ontbijtje, namelijk Papadzul.
Natuurlijk weer super lekker!
Na het ontbijt wilde ik dit keer een stukje verder lopen met m’n prachtige Loop schoen. Ik ben naar een ander parkje gelopen waarvan ik op Google Maps een mooi kerkje had gezien. Onderweg weer leuke plaatjes geschoten van die leuke Kever auto’s. Ook weer erg fotogenieke straatjes. Op het pleintje bij de kerk ben ik lekker gaan zitten. Heb me ingesmeerd met zonnebrand. Nog wat foto’s gemaakt, wat water gedronken en ben weer doorgegaan. Richting Las Campanas het restaurant waar ik al veel langer naartoe wilde. Hier schijn je super lekker te kunnen eten. Hier wilde ik dus zeker gaan lunchen. Vorige keer stond er een flinke rij buiten met wachtenden. Nu niemand! Eindelijk weer lekker guacamole gegeten als voorgerechtje met taco chips. En het hoofdgerecht was echt super smullen. Vlees, champignons etc met gesmolten kaas en dat doe je dan op een taco met wat saus en een beetje limoen sap erover heen sprenkelen. Goddelijk! Daarna ben ik via een rondje over het plein weer terug naar het hostel gelopen. Of eigenlijk meer gestrompeld. Want normaal lopen met deze laars gaat echt niet.

Eenmaal weer terug ben heb ik nog een tijdje in de hangmat gezeten. Maar voelde me niet comfortabel. Dus ben op een gegeven moment richting m’n bed verplaatst.
Ik begon erg last te krijgen van m’n enkel. Ik heb paracetamol ingenomen want die Ibuprofen van de dokter mocht ik maar 5 dagen slikken. Verder kwam ik erachter dat m’n kamergenootjes wederom mijn shampoo bar hebben gebruikt. En ook m’n zeep. En ook nog even m’n scheermesje. Ik snap het niet.. is het een ongeschreven regel dat je zomaar andermans spullen kan pakken? Of vraag het eerst even.. Ik voelde me totaal niet happy met m’n kamergenoten, had ze er al een keer op aangesproken. Ik had veel last van m’n voet, toch te veel gelopen. Ik heb geen richtlijnen gehad van de arts. Ik mag gewoon weer normaal lopen. Geen regels voor hoeveel tijd ik per dag mag lopen.

Op een gegeven moment deed ik m’n noisecanceling koptelefoon op en begon verdrietig te worden. Boos op mezelf. Dat ik nou weer moest vallen tijdens het begin van m’n wereldreis. Dat ik verder wil reizen maar dat gewoon niet kan, en voorlopig nog lang niet.. Op een gegeven moment draaide ik me om en zag m’n kamergenootje “Kat” mijn rode verdrietige kop. Ze kwam meteen naar me toe en gaf me een knuffel op mijn bed. Ze troostte me en zei dat ze zometeen eten ging afhalen bij een vegetarisch restaurant. Of ze iets voor me mee kon nemen. Ik had geen idee want had nog nooit iets bij een vegetarische restaurant gegeten. Ik zei “ik lust alles” 🤣 ze kwam terug met een sandwich met vanalles erop en nog zoete aardappelfrietjes erbij. Erg lekker vond ik het. Ik vroeg hoeveel geld ze van mij kreeg. Laat maar zitten. Zei ze.. Dat is dan toch wel weer erg lief van haar..

Er kwamen steeds meer mensen buiten aanschuiven aan de picknick tafel en toch werd het nog een heel gezellige avond waarin ik zelfs nog in een gigantische lachbui terecht kwam omdat ik iets verkeerds zei in het Spaans. De naam van het ontbijt van vanmorgen lag op het puntje van m’n tong toen de eigenaar vroeg of ik nog de naam wist. Ik zei Papachulo. Nou dat is niet goed kan ik je zeggen 😂 Dat betekent blijkbaar Sugardaddy. Luis moest zo hard lachen dat we daarom samen in die lachbui terecht kwamen 😄 Dat heb ik niet gauw met iemand die volgens mij bijna of al lang in de 70 is. (Ik moet het nog steeds een keer voorzichtig vragen haha)

4 reacties

 • Mama

  Jouw naam is Pechvogel, maar je wordt wel flink in de watten gelegd door de eigenaren van het hostel.
  Nou kind, hopelijk ben je gauw weer mobiel, en krijgt je enkel weer zn normale vorm.
  Doeggg tot je volgende blog weer!! xxx

 • Sandra de Graaff

  Hoi Monique, ik had gezegd dat ik je zou volgen. Het heeft even geduurd. Je kon, mocht en je bent gegaan. Geweldig! Even tussendoor…google eens op Dean Schneider (Zuid-Afrika). Ik zag kittens voorbij komen. En onlangs van hem iets gelezen.
  Moet alles nog lezen, maar ik was je adres kwijt. Gevonden.
  Geniet, wees voorzichtig en geniet nog meer.
  Groetjes, een oud-Bios-collega Sandra de Graaff

 • Annita

  Hee Monique, vorig jaar kwam ik je vaak tegen en vertelde je dat je op wereldreis ging en gisteren na een jaar kwam ik je weer tegen en vertelde je dat je enen terug was, ben je gaan zoeken op internet en gevonden!!!! 😀😀 wat gaaf joh en zo stoer van je, petje af!!!
  Hoop dat 2022 weer zo’n mooi reisjaar wordt en dat het lukt om naar Thailand te gaan!!
  Geniet ervan!!
  Groetjes Annita

  • Monique

   Hey Annita!

   Wat leuk dat je m’n website hebt gevonden!
   Ik moet nodig m’n website weer nieuw leven inblazen 😁 Dat is een mooi doel voor als ik volgende week terug kom uit Mexico haha.
   En voordat m’n wereldreis 2.0 begint!
   Groetjes Monique!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *