Wereldreis

Aftellen tot de wereldreis; Nog 2 maanden voor vertrek!

Vandaag is het alweer 2 november 2020. Dat betekent dat ik als het goed is over precies 2 maanden ga vertrekken voor mijn lang geplande wereldreis! In dat weekend in ieder geval dus zaterdag of zondag hoop ik tegen iedereen gedag te zeggen. Maar er is dus helemaal niets zeker nog met deze gekke tijden. Hopelijk worden alle vliegtuigen straks niet weer aan de grond gehouden zoals tijdens de 1e golf.

In tegenstelling tot mijn vorige bericht is mijn plan B en plan C weer veranderd. Waar ik vorige keer nog helemaal niets in zag, is nu mijn plan B geworden. Wat kan een mens veranderen in een paar maanden tijd. Nu is het dus de bedoeling om toch naar Midden-Amerika te gaan vliegen als daar tenminste geen lock down etc. volgt komende maanden. Ik ben van gedachten veranderd omdat best veel mensen die ik dagelijks volg op Instagram richting Mexico zijn gegaan, daar rond zijn gaan reizen en dagelijks stories plaatsen op Instagram. Dit is dus heel goed te doen momenteel. Als je maar uit de buurt blijft van Mexico-Stad want daar zijn de besmettingen enorm. Het zou trouwens zomaar kunnen zijn dat ik niet alleen dat vliegtuig in stap. Maar dat nieuws houd ik jullie nog even tegoed voor de volgende keer 😉
Ik wil dus gaan starten in Mexico of Guatemala. Maar Nicaraqua en Honduras schijnen ook fantastische landen te zijn. Costa Rica lijkt mij ook erg mooi maar ik las dat je daar een behoorlijke reisverzekering ter plekke moet aanschaffen i.v.m. de Corona crisis wat misschien erg duur uit kan vallen. (moet ik nog even uitzoeken) Terwijl ik al een enorm dure reisverzekering ga afsluiten voor deze wereldreis. Een verzekering speciaal voor wereldreizigers die ook gewoon dekking biedt bij landen met code Oranje! Voor Guatemala heb je wel een PCR test nodig om binnen te komen, en die heb ik gelukkig tot nu toe nog niet hoeven doen. Best eng zo’n stokje zo ver in je neus laten gaan.. Auw! Maar wie wil reizen die moet pijn lijden toch?

Ik ben het hele jaar al niet verkouden geweest terwijl ik altijd meerdere keren per jaar loop te snotteren te snuiten en te hoesten. Voorlopig ga ik geen handen schudden meer want dit bevalt me dus wel haha. Heb wel al een nachtmerrie gehad dat ik precies in de nacht voor vertrek en in de rij voor inchecken gigantische hoestbuien had en daarom niet mee mocht in het vliegtuig.. Dat zijn dus de dingen waar ik mij druk om maak.. Nou dan heb je een goed leven toch ?

Op dit moment loopt mijn werkzame leven (tot nu toe) bijna ten einde want ik hoef nog maar 10 dagen te werken! 17 november 2020 zal mijn laatste werkdag zijn. Jeetje wat gaat het nu toch snel. Daarna kan ik op mijn gemakje tijd gaan nemen om alles te regelen wat er op mijn to do lijst staat. Tip: download de app “to do” van Microsoft. Een heerlijke lijstjes app waar je dingen af kunt vinken. Want lijstjes, die heb ik nu genoeg voor de wereldreis. Zoals een lijstje “Nog regelen” en “Nog kopen” en een lijstje “Meenemen Kleding”, “Meenemen Spullen” en ook nog een lijstje “Pareltjes om te slapen” >> in dit lijstje heb ik bijv. accommodatie opgeschreven die ietsjes duurder zijn dan regulieren slaapzalen en hostels maar waar ik echt graag zou willen slapen op voornamelijk hele bijzondere plekken. Ik kan dan ook uren scrollen door Booking.com.
Heerlijk! Vooral in Colombia heb je zoveel leuke en bijzondere plekken om te slapen! Verder heb ik nog een lijstje met waar ik perse heen wil om te eten 🙂 bijv. in Singapore en in Hongkong schijn je Pork buns te moeten proberen bij Tim Ho Wan. Dit gerechtje heeft zelfs een Michelin ster en schijnt heel goed betaalbaar en super lekker te zijn. Dat moet ik natuurlijk even gaan testen. (Als ik ooit nog van meneer Corona naar Azië mag…. ) En dan heb ik ook nog het beste Gyoza restaurant in Japan opgeschreven en zo kan ik nog wel even door gaan wat er in dit lijstje staat 😉 1 ding: je wordt erg hongerig van dit lijstje haha. Dan heb ik verder nog wat lijstjes waar ik jullie niet mee ga bemoeien. Het moet wel leuk blijven natuurlijk!

En wat betreft het voorbereiden qua spullen kopen. Daarbij heb ik ook niet stilgezeten. Ik ben nu in het bezit van een gloednieuwe Ipad Air (4e generatie) dat worden relaxte uurtjes Netflix kijken in de lange afstands bussen en treinen 😉 Ik heb er ook een Magic toetsenbord bij dus kan dit reisblog lekker gaan bij houden tijdens de reis. Deze week wordt trouwens mijn nieuwe Iphone 12 bezorgd. Ik heb namelijk echt een nieuwe Iphone nodig. Heb nu nog een Iphone 6s plus en de 12 is nu uit.
Dus dan mag ik wel een nieuwe 😉 Heb lang getwijfeld tussen de gewone en de Pro versie maar nu alle reviews verschijnen heb ik toch gekozen voor de gewone Iphone 12. En een kleur die ik eigenlijk niet zo snel zou bestellen: groen! Maar dan een mooie licht mintgroene kleur. Ik ben benieuwd! De camera en de accu is een heel stuk beter dan mijn huidige Iphone en ik krijg nu ook eindelijk een portretfunctie op de camera van de nieuwe Iphone. Dus voor de wereldreis is dit wel een pluspuntje. En ik heb nu een goede “bum bag” en een superzachte en lichte fluffy travel towel besteld en ontvangen van de Britse Christianne van de Youtube pagina “Backpacking Bananas”. Zij heeft naast haar Youtube pagina ook een mini webwinkel https://backpackingsolo.shop/ met een paar reisspulletjes. Ik vind haar echt te gek en ze heeft zulke leuke video’s elke keer. Zij zit nu trouwens ook in Mexico!

Voor nu was dit het wel qua voorbereidingen wat ik heb gedaan. Ik ben heel vaak op Skyscanner te vinden om te zien wat er gebeurt met de vliegtickets. Naar Mexico zijn de prijzen momenteel echt absurd. Prijzen van ruim 2400 euro voor een enkele reis via KLM rechtstreeks. Dank je wel meneer Corona! En nog meer gekkere prijzen via rare tussenpersonen. Of onmenselijke vliegtijden bij andere maatschappijen waardoor je om 5 uur ’s morgens je moet melden op de luchthaven. En iedereen die mij kent weet: ik ben geen ochtendmens 😉 Of tickets waarvan de vlucht niet eens op het vluchtschema staat. Dat soort dingen. Eigenlijk wil ik dit keer gaan boeken rechtstreeks bij een vliegmaatschappij want wellicht kan ik nu ook fluiten naar mijn geld van de vlucht naar Bangkok. Ik had dit geboekt via Gate1.nl (ook via Skyscanner terecht gekomen) en Gate1.nl krijgt echt extreem slechte recensies op Trustpilot nu ivm de Corona en hoe ze omgaan met hun klanten en nog steeds van afgelopen maart geen geld of voucher teruggeven.. Waardeloos. Dus vandaag kies ik voor Guatemala want normalere prijzen maar dat kan over een week weer anders zijn haha.

Doeg!

3 reacties

 • Desiree

  Hoihoi, super leuk dat jij de droom al kan waarmaken! Mijn wereldreis was ook in 2020 gepland maar kon helaas ook niet doorgaan. Ik wilde vragen, welke reisverzekering met deze dekking heb jij afgesloten?

  • Monique

   Hi Desiree,

   Bedankt voor je berichtje op mijn website!

   Ik heb momenteel een verzekering van de Goudsche Verzekeringen. Deze heb ik afgesloten bij Joho.org via hun website.
   Ik heb gekozen voor de Special Isis verzekering. Erg prijzig dat wel. Maar je bent wel heel goed verzekerd ook nu NL de hele wereld code oranje geeft. Ik lig nu zelf in de lappenmand hier in Mexico maar de kosten zijn zo minimaal dat ik voor nu dit gewoon zelf heb betaald. Maar mocht ik een second opinion willen nemen in een groot duur ziekenhuis, dan doe ik dat wel via de verzekering. Waar had je zelf in 2020 heen gewild? Hopelijk kan het alsnog snel!

   Groetjes van Monique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *