Wereldreis

Wereldreisblog: Wat ga ik het meest missen op reis?

Nu mijn reis wel heel dichtbij gaat komen dacht ik dat het misschien wel leuk is om te schrijven over wat ik eigenlijk het meeste ga missen als ik straks ergens lekker in het zonnetje lig in mijn hangmatje met een cocktail in mijn hand 😉 Daarom dus bij deze de top 7 met de dingen die ik het meest ga missen als ik minimaal 1,5 jaar van huis ben!


1: Brood

Yes! Gewoon oer-Hollands lekker bruin vers volkorenbrood!
Afgelopen september was ik 2 weken in Portugal en dan merk ik al dat ik het gewone Nederlandse brood erg mis. Dus dat wordt waarschijnlijk veel stokbrood eten. Of rijst. Of taco’s. Of bonen bij het ontbijt 😝

2: Familie en vrienden

Natuurlijk ga ik mijn familie missen! Mijn moeder zie ik elke dag dus dat zal wel vreemd zijn in het begin als ik haar voorlopig niet meer zie. Ook mijn broer, zijn vriendin en de kids (mijn tweeling nichtjes Laise en Sara en mijn neefje Jens) ga ik missen. Net als mijn vader en zijn vrouw. Het zou raar zijn als het mij niets zou doen! Zoveel vrienden heb ik niet helaas maar mijn vriendin Janine wil ik natuurlijk in het zonnetje zetten. Wel heb ik heel veel lieve ex-collega’s overgehouden van mijn tijd bij Connexxion en Didacticum (Yes that’s you Angelique en Annelies!) en mijn ex-collega’s van Career Rebels (jaja, Matthijs, Silvia, Sandra, Annelies en Eline!) Ik zal aan jullie denken als ik in de winter op het strand van Tulum in Mexico lig 😉

3: Mijn eigen bed

Ik houd heel erg van mijn eigen bed. We hebben een hechte relatie hahaha.
Dus die ga ik heel erg missen denk ik. Ik ga voornamelijk in hostels slapen dus snurkende mensen die boven of onder mij liggen in een veel te krap stapelbedje dat aan alle kanten kraakt wordt dagelijkse kost! 1 voordeel! Misschien word ik hierdoor ooit nog eens een ochtendmens 😜

4: Warme douche

Ik heb zo’n idee dat ik straks in alle hostels waar ik ga slapen toch wel vaak een lekker warme douche moet gaan missen. Vaak heb je of koud of lauw door de zon verwarmd water. Ook zijn er in Midden-Amerika vaak elektrisch verwarmde douchekoppen met allerlei stroomdraden (suicide showers) dus kans op elektrocuteren is goed mogelijk haha 🤣 Op Cuba heb ik ook af en toe onder zo’n douchekop moeten staan. Zolang je dat ding niet aanraakt hoeft er niets te gebeuren. Dus een goede fijne hete douche… Dat zal hem niet heel vaak worden ben ik bang!

5: Lekkere Goudse kaas

Jep.. Je bent Gouwenaar of niet 😉

6: Kleding

Waarom kleding?? Ik ga ruim een jaar of langer op reis met alleen maar handbagage. Dus er is plek voor maar heeeel weinig kleding. Dat wordt heel vaak wassen!

7: Water uit de kraan drinken

Voor ons Hollanders is dit zo gewoon om lekker een glaasje water te drinken wat uit de kraan komt. Helaas is dit bijna nergens het geval. In heel veel landen dien je flessen water te kopen omdat het kraanwater niet drinkbaar is. Soms kan het wel maar dan smaakt het water niet lekker en dan kun je beter alsnog water kopen. Ik heb dit jaar een goede waterfilter gekocht om toch gewoon water uit de kraan te kunnen blijven drinken.
Met deze kleine en lichte filter die ik bij de Bever winkel in Rotterdam heb gekocht kun je tot 375.000 liter water filteren. O.a. uit zoetwatermeren, beekjes of rivieren of gewoon uit de kraan dus. Hiermee kan ik voorkomen dat ik steeds plastic flessen water moet kopen. Dus goed voor het milieu en goed voor mijn portemonnee!

Mocht je nou denken.. Ik ben benieuwd wat Monique nou totaal NIET gaat missen als ze op wereldreis is. Laat dan hieronder een berichtje achter en dan maak ik hier ook nog een blogje over!

5 reacties

 • Angelique

  Nou lieve Monique. Ik zal jou zeker gaan missen hoor, maar ik zal met veel plezier je belevenissen en verhalen over de werelddelen lezen. Ik wens je nu alvast heel veel geluk en plezier op je reis ennuuuuh, kom weer veilig bij ons terug hè? XXXXXLiek

 • Matthijs

  Ha Monique, als jij aan het pootjebaden bent op het strand van Tulum, zal ik aan je denken als ik deze winter door de miezerregen in Zoetermeer loop. Maar ook als ik daarna onder mijn warme douche zonder elektriciteitsdraadjes sta. Heel veel geluk – ik ga met plezier je avonturen volgen!

 • The99Backpacker

  Hi Monique!

  Wat ontzettend tof dat je dit gaat doen. Ik heb het zelf een jaar geleden exact op deze manier gedaan, maar moest helaas afbreken vanwege COVID en terug komen. Ik weet waarschijnlijk welke gedachten er allemaal door je hoofd vliegen maar het gaat enorm leuk worden! Ik kan niet wachten om half 2021 ook weer (opnieuw) weg te gaan.

  Take care! Ik ga je volgen – Jack – the99Backpacker

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *