Wereldreis

Wereldreisvoorbereidingen; wandelschoenen inlopen, shoppen en een drijvende tripod?!

En toen was het alweer bijna 2 augustus 2020! Dat betekent dat het volgende week zondag nog maar 5 maanden duurt voordat ik als het goed is met de noorderzon vertrek 😉 Maar ja… Corona is de wereld nog lang niet uit dus ik ben heel benieuwd hoe de wereld er over 5 maanden uitziet. Als die Thaise grens maar weer open gaat. Das alvast een begin, toch? (want om nou in Europa te gaan reizen… Ja dat kan maar uhhhh nee!)

In de tussentijd ben ik mij aan het vermaken met leuke reisfilmpjes op Youtube en ben ik mij aan het verlekkeren met het lezen van reisblogs en E-books. Zo kwam ik van de week weer een super leuk reis account tegen op Youtube met veel video’s van veel landen waar ik heen wil. Dit enthousiaste stelletje (een Britse jongen en een Nederlandse meid) proberen geld te verdienen met reizen en video’s op YouTube etc. Wat een leven zeg… Nouja, door de Corona zitten zij nu natuurlijk ook gewoon thuis. Maar door hun video’s weet ik nu in ieder geval zeker dat ik naar Taiwan ga! Wat kun je daar veel zien, doen en overal streetfood. Jammie 🙂

Ik heb ook niet stilgezeten qua uitgaven voor de reis. Zo heb ik een nieuwe bikini gekocht en je raad het nooit: deze is gewoon van de Action, kostte € 4,95 en staat nog leuk ook! (althans dat vind ik zelf 😉 )
Ook heb ik eindelijk een hoofdlampje gekocht bij de Decathlon. Jeetje wat kan een mens keuzestress hebben om het kopen van een lampje voor op je hoofd. Het pakketje van AliExpress wat ik in de vorige blog schreef, is trouwens nog steeds niet aangekomen. Duurt lang…..!

Verder kwam ik iets geniaals tegen via een Youtube account die ik volg “MicBergsma”, een dove jongen die heel handige filmpjes heeft over o.a. de Go Pro, vooral de instellingen en voorbeelden hiervan vind ik erg handig en hij maakt ook veel reviews etc. Maar wat zag ik dan? Nou.. Een floating 4 in 1 Tripod voor action camera’s! (Zie onderaan een filmpje van zijn test) En ja… soms loop ik erbij als een zwerver omdat ik momenteel geen geld over heb voor nieuwe kleren maar ik heb wel 60 euro (incl. verzendkosten vanuit de UK) over voor een crowdfunding actie voor een drijvende 4 in 1 Tripod die mijn leven straks een stuk gemakkelijker maakt tijdens de wereldreis. Een mens moet keuzes maken in het leven toch? Mensen verklaren mij vanaf nu officieel voor gek.. 🤣

Maar echt…. dit is dus een superlichte tripod die ook uitschuifbaar is, kan drijven en als selfie stick kan dienen. Je kunt zelfs in het water deze tripod uitklappen en onderste boven laten drijven terwijl je een filmpje maakt dat je voorbij komt zwemmen tijdens het snorkelen! Hoe ideaal is dit?!!! Dit product is nog niet op de markt maar het productie proces is in volle gang. Het is een enorm succesvolle crowdfund actie. In augustus gaan ze beginnen met worldwide shipping waar dus ook mijn tripod hopelijk bij zit dus ik ben benieuwd!
Mocht jij nou ook denken wauw! die moet ik hebben. Check dan deze site voor de crowdfunding (lees dan wel even goed de site door want je kunt ook een donatie doen zonder dat je een tripod claimt. Check ook de site https://www.nu-bear.com/ van de bedenkers met nog meer mooie filmpjes waaronder die van David Manning met zijn review.

https://www.nu-bear.com/

Wat ik verder nog zoal heb uitgevoerd de laatste tijd behalve werken, eten, slapen en kleine katjes knuffelen..? Owja! Ik ben vorige week zondag begonnen met mijn 1e stevige wandeling om 1: meer conditie op te gaan bouwen (want ja als ik mag kiezen tussen bewegen en op de bank netflixen kies ik natuurlijk voor het laatste) en 2: ik moet echt beginnen met het inlopen van mijn wandelschoenen.
Ik heb dus een wandeling gemaakt van 5 kilometer bij de Reeuwijkse Plassen nadat ik lange tijd echt niets aan beweging heb gedaan (behalve urenlang shoppen 🤣) En man…. Die 2 dagen daarna had ik me toch een spierpijn! Mijn heupen waren kapot. (Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat mijn heup en SI gewricht een zwakke plek is geworden sinds mijn auto ongeluk een aantal jaar geleden en daar dus nu weer goed last van had)
Gelukkig is de spierpijn weer helemaal over dus ik ben van plan om morgen (zondag) weer een wandeling te gaan doen. (Als het droog blijft haha)
Ik denk maar nog niet overmoedig raken dus ik houd het bij ongeveer 5 a 6 kilometer max. Rustig opbouwen zeggen ze 😉 Gelukkig zitten mijn wandelschoenen heerlijk en heb ik niet het gevoel dat ik ze echt moet inlopen na die 5 kilometer te hebben gelopen. Want van mijn voeten zelf had ik nergens last van.

Nou, dit was het wel weer voor nu! Mocht ik nog interessante nieuwtjes hebben dan schrijf ik natuurlijk weer een nieuw blog.

Eén reactie

  • Annemiek Geverding

    Ziet er goed uit Monique. En door de corona wordt het zeker een spannende tijd. Let op dat je in Taiwan geen water uit glas of ijsblokjes neemt. Hun maag daar kan er goed tegen maar onze Nederlandse magen zijn daar niet aan gewend….Gelukkig zelf niet mee gemaakt maar door onze reizen hoor je nog wel eens wat. Alvast veel plezier !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *