Wereldreis

Hoe gaat het met de voorbereidingen van mijn wereldreis?

Op dit moment is mijn wereldreis nog steeds erg ver weg. Een geluk bij een ongeluk want ben blij dat ik nu nog eventjes niets te maken heb met alle dichte grenzen en alle maatregelen die veel landen nemen i.v.m. het Corona virus. Zo las ik zojuist dat nu bijv. Australië een 14 daagse “self isolation” verplicht aan iedereen die naar Australië reist. Zo’n beetje alle landen waar ik heen wil gaan kampen nu met het virus en ik zie op Social Media veel backpackers met problemen ivm niet verder kunnen reizen en excursies die worden geannuleerd en backpackers die noodgedwongen niet de deur uit mogen en ik zie mensen die weer snel terug naar NL willen of hun nog te maken reis hebben moeten annuleren. Steeds meer reisorganisaties stoppen met hun reizen voor de komende weken. Echt bizar om dit mee te maken.

Zo triest maar natuurlijk is dit het beste want de gezondheid gaat nou eenmaal gewoon voor. Dan is dit eigenlijk gewoon een luxeprobleem voor de reizigers onder ons.

Vliegtickets

Wel nu.. ik heb dus mijn vliegticket al geboekt (ja ik weet het… best ver van te voren maar als ik eenmaal iets wil, wil ik het meteen!) en het is de bedoeling dat ik 2 januari 2021 in de avond ga vliegen met Eva Air! Dus dan is alles hopelijk wel weer back to normal.

Reisspullen

Voor veel dingen is het nog te vroeg om te gaan beginnen met de voorbereidingen maar de meeste spullen heb ik al in huis. Het gaat alleen nog om wat kleine spulletjes die ik nog wil halen bij Decathlon zoals een hoofdlampje 🙂 Wel ga ik ergens in september of oktober beginnen met het aanschaffen van spullen zoals een nieuwe Iphone! Daarbij wil ik ook een Gopro aan gaan schaffen om leuke filmpjes te kunnen maken tijdens bijvoorbeeld het ziplinen of scooter rijden of snorkelen etc.
En verder wil ik ook nog een Ipad aan gaan schaffen met bijbehorende smart toetsenbord om o.a. reisverslagen te kunnen maken maar ook om tijdens lange busritten verder te gaan met die ene leuke Netflix serie.

Hostel

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb mijn hostel ook al vastgelegd 🙂 Weliswaar via www.agoda.com waarbij ik nog gratis tot een paar dagen van te voren kan annuleren, maar waarom wachten met boeken als ik al een superleuk hostel zie voor 2 nachten voor totaal €13,- !!
Voor nu heb ik dus het Tiny Taladnoi Hostel geboekt in Bangkok in de buurt van China Town. Een zeer goed beoordeeld en kleinschalige hostel met om de hoek de bekende Co van Kessel fietstour. Ik slaap dan in een 4-persoons dorm (slaapzaal) voor “female only”. Verder wil ik van te voren geen overnachtingen meer vast gaan leggen om flexibel te kunnen reizen.

Vaccinaties

Waarschijnlijk ga ik ergens in juni beginnen met de eerste vaccinaties. Hierbij ga ik in ieder geval vragen om de Hepatitis B vaccinatie maar ook de rabiës, buiktyfus, gele koorts en wie weet wat ik nog meer nodig zal hebben. Mijn Hepatitis A vaccinatie is nog geldig en DTP heb ik in 2018 nog laten zetten. Ook zal ik vast wel een recept mee krijgen voor een noodbehandeling voor Malaria.

Overige voorbereidingen

Verder zijn er nog genoeg dingen waar ik mij het laatste halfjaar mee bezig wil gaan houden zoals; inlezen in een goede (wereld)reisverzekering en deze afsluiten (voor nu ben ik het meest geïnteresseerd in de Globetrotter Reisverzekering van Allianz), bankzaken regelen zoals een ander Rabopakket afsluiten (dit is wel iets duurder per maand maar ik kan dan wel zonder extra bankkosten pinnen buiten de EU en iemand machtigen (mocht 1 voor 1 mijn bankpassen en creditcards kwijt raken of gejat worden).

Ik wil mijn sim only abonnement om gaan zetten naar prepaid want ik gebruik mijn sim only toch niet of nauwelijks (ik ga lokale simkaarten kopen in het buitenland) maar wil wel mijn telefoonnummer graag blijven behouden. Hiervoor dien ik met de prepaid sim 1x per 6 maanden bijv. een sms’je te versturen of een belletje te doen.

Verder wil ik een VPN verbinding regelen, mijn ogen nog opnieuw laten opmeten en eventueel een nieuwe bril aanschaffen, ik zal in oktober nog naar de gynaecoloog moeten gaan voor weer een controle, tandarts controle is natuurlijk ook altijd handig voor vertrek, incasso’s stop laten zetten zoals de ANWB wegenwacht en tom tom etc.
Ik ga mijn auto waarschijnlijk vanaf half november te koop zetten en ik moet niet vergeten om een paar dagen voor vertrek een internationaal rijbewijs te halen. Ook ga ik alle belangrijke documenten zoals paspoort, vaccinatieboekje en aankoopbewijzen etc. inscannen zodat ik hier digitaal bij kan als dit nodig zou zijn. Aangezien ik ga reizen met alleen handbagage (40 liter) zal ik ook diverse malen gaan proef inpakken want heb nu al het idee dat het niet allemaal gaat passen wat ik mee wil nemen 🙂

Afscheidsfeestje/borrel

En als dan alles is geregeld… Dan rest er alleen nog maar het afscheidsfeestje!
Hoe ik dit allemaal ga inkleden en wanneer en waar weet ik niet maar het lijkt mij leuk om sowieso familie en wat vrienden nog even te kunnen zien voordat ik vertrek want zo vaak gebeurt het niet dat ik de hort op ga voor misschien wel langer dan 1,5 jaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *