Cuba,  Midden-Amerika

Reisverslag Cuba deel 5: Trinidad op zijn allermooist!

In de vorige blog schreef ik over de eerste dagen in Trinidad, waarbij we o.a. naar Topes de Collantes gingen en hier na een leuke wandeltocht hebben gezwommen bij de waterval.

Terwijl de meeste mensen van mijn groep vandaag lekker een dagje naar het strand gingen heb ik vandaag in m’n uppie Trinidad beleefd zoals ik hem al heel lang droomde! Ik heb voor mijn gevoel de hele stad rondgelopen. Ook al was het vandaag bloedverziekend heet 🙂

Ik heb een basisschooltje van binnen bekeken nadat ik eventjes naar binnen keek door de tralies heen. De lerares zwaaide dat ik binnen mocht komen kijken! Ik kreeg spontaan een rondleiding waarbij ik o.a. de klaslokaaltjes te zien kreeg (echt veel te veel tafeltjes in een te kleine ruimte) Ik stond op het schoolpleintje en zelfs daar is het portret geschilderd van Che Guevara en zie je zijn bekende motto “Hasta la Victoria siempre!” op de schoolmuur beschreven. Ik heb de lesboekjes mogen inzien. De kleinere kindjes zaten op de grond te spelen op de keiharde vloer.

Voor de lunch heb ik de zogenaamde “peso pizza” voor € 0,40 eurocent gegeten die zelfs nog goed smaakte! Ik koos de pissa de cebolla 🙂  (pizza met ui). Dit wordt klaargemaakt gewoon in een woonhuis die open is gemaakt. Ze staan er met een klein kookstelletje pizza’s te bakken in een klein pannetje 😄 Geweldig!

“peso pizza”

Ik ben vervolgens met het pizza’tje op een bankje gaan zitten op het pleintje wat hier naast lag. Terwijl ik zat te genieten van m’n pizza, liep er opeens tegenover mij op een randje een knalgroene prachtige hagedis. De toerist die tegenover mij op het bankje zat was zo aan het rammen op zijn mobieltje dat hij het niet eens in de gaten had dat er een hagedis achter hem liep!

Eerst weer even zonnebrand gesmeerd. Vervolgens heb ik genoten van het mooie uitzicht vanaf de toren van het museum. Je hebt vanaf deze stompe toren leuk uitzicht over de gekleurde huisjes met de rode dakpannen van Trinidad en ook zie je de mooie klokkentoren en de groene bergen in de verte. Daarna weer flink zonnebrand gesmeerd. Wat een hitte!

Daarna over veel leuke marktjes geslenterd en bij het tentje La Canchanchara terecht gekomen. Jawel.. Hier heb ik in een gezellig binnenplaatsje de Canchanchara gedronken. Dit is een cocktail met o.a. rum, limoen en honing dat geserveerd wordt in een klein aardewerk potje. Dit is best een flink toeristisch tentje maar er speelde een leuke live band. Ik ben er dus blijven zitten en heb na de diverse nummers die ze speelden meteen hun cd’tje gekocht. Helaas stonden hier achteraf niet de nummers op die ze speelden met het optreden. Da’s dan weer jammer haha.

Ik heb her en der nog met Cubanen gepraat en m’n Spaans wat geoefend, weer zonnebrand gesmeerd 😄, nog meer cd’tjes gekocht in de plaatselijke cd winkel, Cubanen op de foto gezet, heel veel straatjes met mooie auto’s gefotografeerd, pauze gehouden met een heerlijk verfrissend drankje ergens achteraf waar geen toerist te zien was en alleen maar genoten! ❤️

Ik ben terug gegaan naar de casa om mij op te gaan frissen. We hadden namelijk met de groep afgesproken om te gaan eten bij La Botija wat ik als tip had aangedragen. Onderweg vanuit mijn casa liep ik langs de dansschool in m’n eigen straat en zag door de tralies dat er salsales werd gegeven. Ik bleef er even staan kijken totdat ik op een gegeven moment naar binnen werd geroepen. Ik mocht gaan zitten op de stoel. Nadat de les van de 2 dames erop zat, vroeg ik of ik een salsa dansje met de leraar mocht doen 😄 En dat was ok! Ik heb daarna best een lang nummer heerlijk gedanst! En het ging erg goed. Toen het nummer was afgelopen vroeg ik of hij nog een nummer wilde dansen en of zijn collega dat dan wilde filmen met mijn mobieltje. Dat was ook goed!

Daarna snel weer verder gegaan (gerend) naar het centrum. Ik was natuurlijk veel te laat. M’n groepsgenootjes waren zelfs al zo goed als klaar met eten. Oeps…. Nu heb ik alsnog niet gegeten bij het tentje (La Botija) dat ik zelf als tip had gezien op de website www.travelcreaterepeat.nl van Edith… Zij is inmiddels al ruim 8 keer op Cuba geweest en weet veel leuke adresjes te vinden. Maar daarentegen heb ik wel super lekker gedanst en heb ik het op film!

Daarna ben ik bij een ander tentje even snel een hamburger gaan eten. Farida ging gezellig even met mij mee. Daarna was het zover dat we met bijna heel de groep een uurtje basic salsa les kregen. Dit hadden we zelf onderling georganiseerd. Het was voor mij en Marlies niets nieuws maar omdat we met bijna heel de groep waren hadden we een hele hoop lol. Ik vond het daarom super leuk en gezellig! En dansen terwijl je een Piña Colada vasthoud gebeurd ook niet elke dag 🙈  

Toen Marlies en ik weer terug liepen naar onze casa particular was onze host (het oude manneke) nog wakker. Hij vroeg of we nog iets wilden drinken en gaf ons de kaart met alles wat we konden bestellen. We hadden eigenlijk wel trek in een Piña Colada 😂  Het mannetje ging aan de slag en het duurde best nog wel erg lang haha. Uiteindelijk kwam hij terug met 2 heerlijke cocktails. Nadat we deze op hadden zijn we allebei naar onze eigen slaapkamer gegaan en ben ik begonnen met het back-uppen van alle foto en video materiaal en moest alles ingepakt worden omdat we de volgende ochtend vroeg weer op pad gingen naar onze volgende bestemming. Het werd dus wederom weer een latertje..
Maar jeetje… Wat heb ik vandaag veel gezien zeg! Het einde van een geslaagde dag 🙂

In de volgende blog zal ik jullie vertellen over de route waarbij we vanuit Trinidad via Sancti Spiritus naar Camaquey gingen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *