Blog,  Wereldreis

Ik ga op wereldreis!

Yes!! Inderdaad. Over iets meer dan een jaar ga ik op wereldreis!! en ik wil proberen om minimaal 1,5 jaar weg te gaan en het liefst langer als ik het volhoud met o.a. de centjes! Whaaaaaaaa!

Het plan is nu om 2 januari 2021 te vertrekken. Als ik het zo opschrijf kan ik het zelf nauwelijks geloven 🙂
Maar ik heb toch eindelijk voor mijzelf die lastige knoop doorgehakt.
Mijn appartement heb ik inmiddels verkocht en ik woon een heel stuk goedkoper om flink te kunnen sparen! Al eerder dan ik had verwacht kwam mijn appartement op 24 december 2018 op Funda te staan en 28 december 2018 was de eerste bezichtiging. Dat ging dus lekker snel.
Daarna even tussendoor kerst en oud en nieuw gevierd en op donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019 opnieuw in totaal 5 bezichtigingen gehad.
Op vrijdag 4 januari 2019 werd ik aan het eind van de middag door mijn makelaar gebeld dat er een bod was gedaan door een dame die diezelfde dag dus was geweest. Hij zei “ga maar even zitten eerst” Maar ik was op mijn werk dus ben maar even de gang ingelopen. Zegt de makelaar: “er is ruim boven de vraagprijs geboden bedrag X en of je daarmee akkoord gaat?”
Ik: “natuurlijk ga ik akkoord!!!” Zodoende heb ik op 10 januari 2019 digitaal akkoord gegeven op het concept van de koopakte en deze op 14 januari 2019 ondertekend met de makelaar. In de tussentijd was er nog een taxatie bij mij thuis geweest in opdracht van de koper.
En jawel.. Op vrijdag 25 januari 2019 had de koper eindelijk het koopcontract ondertekend!

Op 5 april 2019 is de overdracht geweest bij de notaris waardoor ik officieel geen huiseigenaar meer ben. Dit was toch best wel even slikken.. Maar blij dat ik deze keuze heb gemaakt!!

Ik ga proberen om van de hele voorbereidingstijd te gaan bloggen over wat er allemaal geregeld moet gaan worden. En dat is nogal wat. Ik ben stiekem natuurlijk al lang bezig met googlen voor tips voor bijv. routes, backpack tips, visa en ik heb een excel sheet gemaakt van de landen waar ik zowieso heen wil en het bijbehorende dagbudget en hoe lang ik ergens van plan ben te blijven. Dit om zo op deze manier een spaarplan te kunnen maken. En ik heb voor mijn plannen nogal wat centjes nodig. Inmiddels ben ik goed op weg met sparen! Bij een route moet ik ook het klimaat in de gaten houden want ik wil niet overal weggeregend worden maar soms ontkom je er niet aan. Dit gaat vast wel goed komen!

Inmiddels heb ik de eerste spulletjes gekocht, waaronder zeer goede packing cubes van Eagle Greek en een gloednieuwe backpack. Ik heb gekozen voor de Osprey Farpoint 40. Een backpack van maar 40 liter! Dus het gaat een reis worden zonder al te veel gezeul op mijn rug door een te zware backpack. Heerlijk! Ik ben tenslotte alweer 37 jaar zodra ik vertrek 😉 Dit wordt wel een uitdaging met inpakken straks 😉

Wordt dus snel vervolgd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *